نشر چشمه > اخبار > یک مجموعه‌داستان و یک رمان تازه از راه می‌رسد
 ۱۳۹۰/۱۱/۰۸ 
یک مجموعه‌داستان و یک رمان تازه از راه می‌رسد


یک رمان و یک مجموعه‌داستان تازه تا پایان بهمن‌ماه از سوی نشرچشمه روانه‌ی کتاب‌فروشی‌ها می‌شود. رمان «روز خرگوش» و مجموعه‌داستان «هذیان» عنوان این دو اثر تازه است.

تازه‌ترین رمان «بلقیس سلیمانی» این روزها مراحل پایانی چاپ و صحافی را پشت سر می‌گذارد، «روز خرگوش» رمان ۱۲۰صفحه‌ای این نویسنده و چهارمین رمان اوست.

سلیمانی با اشاره به رمان ‌»روز خرگوش»‌، گفت: ‌»اين رمان‌ در تهران می‌گذرد و محور آن هم مسائل و مشکلات زنان است. این رمان نسبت به كارهای قبلی من كوتاه‌تر است.»

«روز خرگوش» حال‌و‌هوایی متفاوت با کتاب‌هاي قبلي سليماني پیش رو می‌گذارد. در بخشی از این رمان می‌خوانیم: «از خيابان فروردين وارد ميدان انقلاب می‌شوم، ميدان مثل هميشه شلوغ است. اين همان جايي است که فکر می‌کنم تهران را به دو قسمت تقسيم مي‌کند، نه به شمال و جنوب جغرافيايی که به مردماني شمالی و جنوبی، نه حتا به شمال‌شهری و جنوب‌شهری که معنايی کم‌وبيش ايدئولوژيک و سياسی دارد، که به شمال و جنوب فرهنگی. چهره‌هايی که در قسمت جنوبی ميدان مي‌بينی از جهت ظاهر و خطوط چهره و حرکت اعضاي بدن و نوع پوشش و حتا هاله‌ی اطراف‌شان با مردمان قسمت شمالي ميدان متفاوت هستند. اين‌جا در اين بخش از ميدان چيزي از حاشيه، از روستا، از شهرستان حضور دارد. انگار اين بخش از شهر گلوگاه آمدوشد مردمان حاشيه‌ای و غيرتهرانی است.»

بلقیس سلیمانی زاده‌ی سال 1342 در كرمان است كه آثار پیشین او، رمان‌های «بازی آخر بانو»،‌ «خاله‌بازی» و «به هادس خوش آمدید» و مجموعه‌داستان‌هاي «بازی عروس و داماد»‌ و «‌پسری كه مرا دوست داشت» است.

 

بیست و هشت داستان تازه‌ی محمدهاشم اکبریانی نيز در مجموعه‌ی «هذیان» تا پایان بهمن‌ماه روانه‌ی ویترین کتاب‌فروشی‌ها می‌شود.

داستان‌های مجموعه‌ی «هذیان» فضایی کاملاً ذهنی و غیررئال دارند. به گفته‌ی اکبریانی عنوان «هذیان» نه نام یکی از داستان‌ها، که برآیند حس همه‌ی داستان‌ها باهم است.

اکبریانی درباره‌ی تازه‌ترین مجموعه‌داستانش می‌گوید: «موضوعات مطرح‌شده در این داستان‌ها بیشتر رابطه‌ی انسان در حالت پریشانی است و می‌توان گفت داستان‌ها، پریشان‌گویی هستند. این داستان‌ها مثل فضای کلی دیگر آثار من، زمان و جغرافیای مشخصی ندارند، در عین‌حال که بعضی نشانه‌ها و تصاویر در آن‌ها وجود دارند که مشخص می‌کنند داستان‌ها مال زمان حال هستند یا زمان دیگری.» محمدهاشم اکبریانی داستان‌های این مجموعه را به طور پراکنده طی سه سال (۸۵ تا ۸۸) نوشته و «هذیان» به‌زودی وارد مرحله‌ی آماده‌سازی چاپ می‌شود. پیش از این از اکبرياني کتاب‌های «باید بروم» و «کاش به کوچه نمی‌رسیدم» در نشرچشمه منتشر شده بود.

طراحی و توسعه آگاه‌سیستم